Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 181
Kennisbank

Van de radiatorindustrie naar nog veel meer

Metaal
Leestijd: 2 minuten

Ulamo Metaal is al jarenlang expert in het produceren van producten voor de radiatorindustrie. Een grote markt, maar het is ook belangrijk om verder te denken. Daarom produceert Ulamo Metaal tegenwoordig steeds meer in andere productgroepen. Ontdek wat we nog meer doen.

Nikécreatief Ulamo December2022 340

De radiatorindustrie sinds 1987

In 1987 is Ulamo Metaal begonnen met metaalbewerking voor de radiatorindustrie. Denk hierbij aan alle verschillende onderdelen van radiatoren: roosters, zijpanelen, fronten, muurbeugels en ga zo maar door. Door groeiend succes werd dit al snel de core business. Tot op heden produceert Ulamo Metaal dan ook nog steeds in grote getalen voor deze markt.

Verder denken

De wereld is echter groter dan alleen de radiatorindustrie. Dat is waarom Ulamo Metaal tegenwoordig steeds meer producten en onderdelen produceert voor andere markten dan de radiatormarkt. Voor het maken van de verschillende radiatorcomponenten zijn namelijk meerdere technieken in metaalbewerking nodig. We hebben dan ook een uitgebreid machinepark én een grote poedercoatinstallatie. Waarom zouden we deze technieken niet ook kunnen inzetten voor andere doeleinden? Een greep uit de voorbeelden:

Vierkant Display Toren

1. Winkelaccessoires

Het werk van Ulamo Metaal is veel terug te zien in winkels en showrooms. Zo produceren we verschillende accessoires die gebruikt worden om producten duidelijk en mooi te kunnen tonen, zoals displays, schaphouders, losse displaytorens en tablethouders. 

2. Metalen systeemwanden

In kantoorpanden worden er vaak metalen systeemwanden gebruikt om de verschillende ruimtes en kantoren af te bakenen. Deze wanden hebben een buitenkant van metaal en worden vaak opgevuld met gips, wat ze brandveilig en geluidsdicht maakt. Wij kunnen deze wanden coaten in bijna iedere gewenste kleur, waardoor de klant de wanden gemakkelijk kan laten aansluiten bij de rest van het interieur. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een whiteboardcoating, wat in veel kantoren goed van pas kan komen.

Chiela Sentimo 18April23 Webformaat 67

3. Interieur- en exterieurproducten: Sentimo

Met ons dochterbedrijf Sentimo zijn we de afgelopen jaren erg gegroeid in de particuliere markt. We maken metalen producten om je huis mee te verfraaien, waaronder natuurlijk onze welbekende radiatorombouwen. Naast producten voor radiatoren maken we ook ombouwen voor airco's, accessoires en (klein)meubelen voor in en om het huis. Denk hierbij aan design bijzettafel 'Sage'. Looks, functionaliteit en kwaliteit staan centraal, en het assortiment wordt alsmaar uitgebreid.

Nikécreatief Ulamo December2022 234

4. Poedercoaten van binnenproducten voor derden

Naast dat we bij Ulamo Coating vrijwel alle metaalsoorten kunnen voorbehandelen en poedercoaten, beschikken we bij Ulamo Metaal óók over twee geavanceerde poedercoatinstallaties. Hiermee kunnen we niet alleen de bij ons geproduceerde producten coaten, maar ook producten van derden. In opdracht van Ulamo Coating worden daarom veel producten bij Ulamo Metaal voorzien van een sterke laag poedercoating met een binnenkwaliteit, zoals frames, ophangbeugels en machinedelen.

Hoe kunnen we u helpen?

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u een wens, idee of vraagstuk wat plaatmetaal behoeft? Wij denken graag met u mee. Met ons grote machinepark beheersen wij veel verschillende technieken in het bewerken van plaatmetaal. Ons creatieve team kent alle mogelijkheden en helpt u graag.

We delen nieuws, kennis & innovaties