Skip to main
Nikécreatief Ulamo December2022 62
Ulamo coating

Chroomvrij voorbehandelen

Ulamo Coating is gespecialiseerd in hoogwaardig chroomvrij chemisch voorbehandelen van aluminium, blank staal, roestvaststaal en thermisch verzinkt staal. Dat chroomvrij voorbehandelen gebeurt met een multimetal sproeitak behandeling. Deze installatie blinkt uit in flexibiliteit; verwerkt grote en kleine producten tegelijk net zoals grote en kleine series. Verder heeft Ulamo Coating een speciale afdeling die chroomvrij voorbehandelt met behulp van een dompelreeks.

Chroomvrij voorbehandelen in de vingers

Terwijl veel poedercoaters nog worstelen met het onder de knie krijgen van chroomvrij voorbehandelen, doen wij dat al sinds 2002. Die ervaring telt! De kwaliteit en procesbeheersbaarheid hebben we helemaal in de vingers. Natuurlijk ging die overstap naar chroomvrij voorbehandelen niet zonder slag of stoot. Als je innoveert, moet je bereid zijn van fouten te leren. De chroomvrije voorbehandeling die wij voor u uitvoeren, is gegarandeerd goed. Dat blijkt ook uit onze certificaten!

Nikécreatief Ulamo December2022 43

Wat is chemisch voorbehandelen?

Voor poedercoaten is een optimale voorbehandeling de absolute basis voor een kwaliteitsproduct. Bij chemisch voorbehandelen wordt met gebruik van chemicaliƫn de ondergrond in de juiste conditie gebracht. Na deze behandeling is het product gereed om de poedercoating erop aan te brengen. Iedere ondergrond krijgt een andere voorbehandeling. Chemisch voorbehandelen gebeurt in drie fases:

  1. Reinigen en ontvetten
  2. Beitsen
  3. Aanbrengen conversielaag
    De conversielaag zorgt ervoor dat de poedercoating goed hecht en corrosie er geen vat op krijgt.

Meer weten over chroomvrij voorbehandelen?

Meer weten over chroomvrij voorbehandelen?

Onze coating specialisten zitten voor je klaar om je vragen over chroomvrij voorbehandelen te beantwoorden!